28 februari 2016
15:00

Referat: Husie IF U-lag - AIF Barrikaden

Startelva (4-4-2): Mohamed – David, Martin, Naim, Emil Johansson (debutant) – Shakeb, Jonas, Jamal, Alex (f.d. Lilla Torg) – Omar, Sebastian

Avbytare var Farhad som kom in som anfallare efter 34 min och spelade där matchen ut och Ammar som kom in i paus och spelade hela andra halvlek som högerback.

Matchen började med mycket ställningskrig och få målchanser. De tendenser till sådana som fanns var uteslutande Husies och i 9:e min hade de dessutom ett klockrent stolpskott.

Ändå var det vi som tog ledningen på vårt första avslut i matchen på ett välplacerat långskott (20 meter?) av Sebastian.
Detta verkade tillfälligt slå ner humöret på Husiespelarna som dock kom igen efter 10-15 min och de hade bl.a. i den 28:e min ytterligare ett stolpskott - den här gången i insidan men utan att gå in i målet.

Under första halvleks sista kvart och andra halvleks första skapades inga heta chanser men det var åter Husie som hade de flesta av de då relativt få avsluten och de hade också ett flertal hörnor. När de i den 63:e min till slut fick ett ytterst välförtjänt mål så var det dock efter ett synnerligen onödigt bolltapp på mittfältet.

Därefter ändrade matchen helt karaktär. Ytorna blev väldigt stora på mittfältet och konstigt nog var det vi som fick allra mest utrymme. Konstigt dels eftersom Husie så långt spelat väldigt disciplinerat, dels eftersom man kunnat räkna med att vi, med en hel del inte alls fulltränade spelare i laget för dagen, skulle bli överkörda konditionsmässigt på slutet. Att de unga Husiespelarna skulle vara tröttare än vi kändes långsökt så det handlade kanske mest om iver att avgöra med medföljande lite väl chansartade offensiv.

Vi tog nu plötsligt över rejält spel- och fr.a. chansmässigt. Under matchen sista 22 min hade vi inte mindre än 6 riktigt klara målchanser. Det hindrade dock inte att det var Husie som tog ledningen med 2-1 på ett självmål (stolpe-in och det var nära att inte heller denna tredje stolpträff hade resulterat) i den 74:e min.

Deras ledning blev dock inte långvarig. Tre minuter senare lyckades Andy, genom högljutt upprepat ropande, få spelarna att låta Emil ta den frispark från drygt 25 meters håll som vi tilldömts. Det visade sig vara en briljant coachning eftersom Emil drog på rejält och fick till ett mycket vackert skott som var helt otagbart för målvakten. Det är sannerligen inte varje dag vi gör 2 mål på långskott, inte ens vart år.

Tyvärr skulle den här frisparkskanonen inte bli matchens sista mål utan i den sista ordinarie minuten avgjorde Husie på ett ytterst märkligt mål. Ett inlägg långt ute från högerkanten blev något för högt och gick över alla framför mål. Det nådde däremot en kille långt ute på vänsterkanten som på volley slog tillbaka den in mot mål där en av deras spelare nätade från nära håll.

Totalt sett ett resultat som bra överensstämde med matchbilden.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 2-7 Avslut på mål (inkl. stolpar): 7-11 Avslut utanför: 4-4